tag:blogger.com,1999:blog-9218135605311956116.post47027647275030816..comments2023-06-02T16:11:54.763+02:00Comments on I like konyha: Padlizsánkrém - Eggplant creamTitihttp://www.blogger.com/profile/01689361638193551126noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-9218135605311956116.post-79282489117661688102012-10-17T22:53:01.895+02:002012-10-17T22:53:01.895+02:00Katim, miért csak az anyósnak teszel bele fokhagym...Katim, miért csak az anyósnak teszel bele fokhagymát? :D Távol tartja a boszorkákat, ez köztudott, de remélem ti jól kijöttök :)<br />Nagyon kedves dolog a fakésed :) Az ilyeneket valahogy ezerszer jobban megbecsüli az ember, mint a készen, boltban vett eszközöket. <br />Én sem mixerrel csinálom, csak úgy a hosszúkás fakanál élével. Krémes is, meg nem is :) De padlizsánkrémből is ahány ház, annyiféle. Mindenesetre nem csodálom, hogy nagy sikere van mindenhol, isteni finom!<br />Titihttps://www.blogger.com/profile/01689361638193551126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9218135605311956116.post-34159245721782665632012-10-17T22:47:06.101+02:002012-10-17T22:47:06.101+02:00Kedves Edit! Köszönöm a tippeket! A sárgarépás és ...Kedves Edit! Köszönöm a tippeket! A sárgarépás és a tojásos, krumplis is nagyon tetszik! Nem tudom a fokhagyma nálunk hogy került bele a receptbe, de emlékeim szerint mindig azzal ettük. Lehet, hogy ez már édesanyám újítása bele. <br /><br />Én is örülök, hogy hallottam felőled! :)Titihttps://www.blogger.com/profile/01689361638193551126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9218135605311956116.post-18096165514040253552012-10-17T19:37:46.882+02:002012-10-17T19:37:46.882+02:00Imádom a majonézes vinettát:) Fokhagymát én sem te...Imádom a majonézes vinettát:) Fokhagymát én sem teszek bele,de anyósomra menendő igen:)<br />És mindig házi majonézzel készül, meg van hozzá fa késem is, Apukám készítette:)Én csak fakanállal szoktam kikavarni, mert szeretem, ha egy kicsit darabos.Katihttps://www.blogger.com/profile/08847263129184531346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9218135605311956116.post-57245560491793484502012-10-17T09:13:44.700+02:002012-10-17T09:13:44.700+02:00Márpedig az eredeti erdélyi padlizsánkrém sosem lá...Márpedig az eredeti erdélyi padlizsánkrém sosem látott fokhagymát.:) Persze, van, hogy fokhagymásan készítem én is, de akkor meg hagymát nem teszek bele. A kettő nálam valahogy nem fér össze a padlizsánkrémben. :) Ha majonéz nélkül készíted, akkor dolgozz bele legközelebb egy kevés olajat (vékony sugárban csorgatod bele az olajat, miközben fakanállal vagy kézi mixerrel kavargatod), különben tényleg nem lesz krémes. Nálam is szétnézhetsz padlizsánkrém-ügyben::)<br /><br />És igen, valóban, régebb nem volt ajánlatos fémmel vágni a padlizsánt, de azóta ez már csak egy mítosz. A mai kések már nem feketítik meg. Sőt, én mostanában már csak botmixerrel pürésítem, mert mi az ilyen krémes krémet szeretjük. <br /><br />Örülök, hoyg néha jelentkezel!:) sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.com