2011. május 31., kedd

Thai-szerű csirke

Ha van merszetek, ismerkedjetek meg a halszósszal. A Lidlben lehetett nemrég kapni, thai-jellegű ételek kihagyhatatlan alapeleme. 

Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell
két cukkíni
negyed fej káposzta
fél póréhagyma
halszósz
bors, chili

A csirkemellett felkockázzuk, a káposztát szintén. Együtt feltesszük őket egy wokserpenyőben süldögélni. A cukkínit feldaraboljuk, hozzáadjuk a csirkéhez és káposztához. Legvégén a póréhagymát karikára szelve keverjük a többiek közé, kevés borssal és chilivel ízesítjük, majd ízlés szerint öntünk hozzá a halszószból. Ez adja meg a thai jellegét az ételnek. Egyébként -mint nemrég egy Római lakoma című kóstolással egybekötött előadáson hallhattam- az ókori rómaiak is só helyett használták a halszószt. Mit ne mondjak, van egy sajátos bukéja, de az íze (ha el tudunk vonatkoztatni a szagától) finom. Rizzsel ettük.

És végül búcsúzom két hónapra Mindenkitől! Ha lesz internet és időm is, ígérem jelentkezem, addig is két posztot előre beütemeztem nektek :)


3 megjegyzés:

  1. Kedves Titi, kívánok neked jó utat, kitartást az idegenben. A halat ha szeretjük, a halszósz se lehet rossz. Puszillak, Kati

    VálaszTörlés
  2. Kedves Titi, szóval akkor itt az idő! Gondmentes utat, kitartó, élményekben gazdag ottlétet és majd minél gyorsabb, kellemesebb "viszontlátást" kívánok! Járj nyitott szemmel, nyitott füllel, és hozz haza mindent, amit "magadba szívsz".

    VálaszTörlés
  3. Annyira aranyosak vagytok!!! :) Köszönöm szépen! Nektek meg jó nyarat itthon és főzzetek finomakat! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...