2011. május 20., péntek

Tonhalas-kapros rizs paradicsomba töltve

Egyik kedvencem! Könnyű, gyorsan elkészül és nagyon finom. Persze csak akkor, ha szeretitek a kaprot.

Hozzávalók:
1 kis konzerv tonhal
1,5 csészényi barna rizs
1 evőkanál szárított kapor
néhány evőkanálnyi tejföl
4 nagyobb paradicsom
néhány szem olívabogyó
só, bors

A rizst két és félszer annyi vízben megfőzzük, amennyi maga a rizs. Kevés olajat és sót teszünk a főzővízbe. A leggyorsabb, ha maradék rizst használunk. A paradicsomokat megmossuk, levágjuk a tetejüket és kiszedjük a belsejük. Utóbbit egy tálba tesszük, hozzákeverjük a tonhalat, a kaprot, sózzuk, borsozzuk. A kihűlt barna rizst hozzákeverjük a tonhalas masszához, bekeverjük a tejföllel és megtöltjük velük a paradicsomokat. A maradékot köretként adtam mellé, tetejére egy-egy szem olívabogyót tettem és mellé még egy kis uborka-paradicsom saláta került.




1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...