2011. július 28., csütörtök

Heti piac Sathankulamban

Barmennyire is egy kedves kis porfeszek csupan Sathankulam, azert heti egyszer tartanak itt csutortokonkent piacot, ami a kornyekbeli kisebb porfeszkek kozul kiemeli ezt a falucskat. A buszallomas melletti teruleten van  a piac, egesz nagy teruleten. 
A legtobb kofa zoldseget, gyumolcsot es halat arul, persze ne gondoljunk hutott arura :) De lehet kapni itt fuszereket, snakckseket, frissen porkolt magokat, haztartasi eszkozoket es meg turkalok is vannak. Igazi bagy tulekedes van, meg sotetedes utan is. Nagy a hangzavar, mindenki lokdosodik, de alkudni itt nem lehet, mert ebben a tartomanyban fix arak vannak tobbnyire, de igy is joval olcsobban lehet kapni zoldseget, gyumolcsot, mint a nem piaci arusoknal. A fust sokszor csipi az ember szemet, mert nyilt langon porkolik a magokat, de az olajban sutott zoldseges tesztacskakat mar gazon keszitik. Az arusok a foldre teritett zsakokon szepen elrendezik a portekajukat es onnan kiabalva kinaljak. A legnagyobb kulonbseg talan megis az, hogy a piac delelott 10-kor nyit es keso estig nyitva van. Itt nem szokas hajnalban piacra menni, amit csak ugy tudtam meg, hogy ma reggel 8-ra odamentem, de meg csak nehany arus pakolt ki, alig voltak. 
A piaci hangulat erzekeltetesere megprobaltam feltolteni egy kis videot:



6 megjegyzés:

  1. Elképesztő, hogy minden a földön van... Remélem jól vagy, rég jelentkeztél...

    VálaszTörlés
  2. Nem mindenkinek van lehetosege belepillantani egy "porfeszek" hetkoznapjaiba, raadasul hosszabb idon at reszese lenni. Miert jelentkeztel onkentesnek, ha ennyire huzod a szad ezert, azert, amazert? India gazdag, csak nem dollarban merik.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Viki és Mónika!
    Örülök a hozzászólásaitoknak, megvagyok, igyekszem utolérni magam itthon is :) Én is remélem, hogy Ti is jól vagytok!

    Kedves Anazar!
    Szerintem félreértettél. Az a kis porfészek a szívem egyik legkedvesebb csücske, azokkal a gyerekekkel, árvákkal együtt, akikkel ott dolgoztam. Ez egy amolyan kedveskedő megszólításom Sátánra. Önkénteseknek meg végképp nem dollárban mérik India gazdagságát. Kívánom mindenkinek, Neked is, hogy egyszer eljuthass oda, vagy akárhová Indiába és megtapasztalhasd az ottani létet, talán akkor jobban értenéd, miről írtam.

    VálaszTörlés
  4. Elnezest, de nekem mindig az jott le a bejegyzeseidbol, hogy elegedetlen vagy, hogy ez nincs, az nincs, mennyire egyhangu a kaja amit foznek nektek stb. Ugy latszik felreertettelek ;-)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Anazar!
    Igazából nem nagyon akartam a blogon másról írni, mint ami kapcsolatban volt a kinti étkezéssel, konyhával, nem akartam valami utazós-receptes bloggá alakítani az ilikét. Persze én a kinti életnek és ételeknek csak nagyon kis szeletét láttam és csak a saját tapasztalataimról tudtam beszámolni és inkább tényszerűen ismertetni szerettem volna az állapotokat, mint nyavalyogni. Az egyhangú kajával szembe kell nézni, de nagyon jól ki tudtuk egészíteni mindig valami finomsággal. Azért az indiaiak többsége nem azt eszi, amit a magyarországi indiai éttermekben enni lehet és főleg nem olyan változatossággal, aminek ugye anyagi korlátok az okozói... Bár nagyon remélem és vannak is kecsegtető jelek rá, hogy ez változóban lesz, mert ott aztán tényleg hihetetlen erővel dübörög a gazdaság.

    (Elnézést a kisértekezésért...)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...