2011. augusztus 26., péntek

Joghurtos padlizsánsaláta hidegen

Hideg saláták, jeges italok. Nem is vágyom nagyon másra, mert a hőség még az én Indiához edzett agyamat is kikezdi. Vagy nem voltam kint elég sokáig, vagy az itthoni meleg valahogy más. Kint legalább a beton nem sugározta vissza a hőt, ami viszont Pestet hevíti rendesen. Úgyhogy jöjjön egy kis túlélőrecept, sokáig nem kell égetni a gázt hozzá ;)


Hozzávalók:
1 nagyobb vagy két kisebb padlizsán
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis pohár natúr joghurt
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
só, bors

A padlizsán kettévágjuk, ha szükséges, kivájjuk a közepét. Kisebb kockákra szeljük, lemossuk, majd a felhevített olajba hirtelen kisütjük. Ha nem olívaolajat használtunk, akkor érdemes utána papírtörlővel felitatni, kiitatni a padlizsánból az olajat. A joghurtot kikeverjük az összezúzott fokhagymával. sóval, borssal és a padlizsánhoz öntjük. hűtőben néhány órán át állni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...