2011. szeptember 23., péntek

Töltött patiszon, de nem Robert

A patiszont, vagy más néven csillagtököt eddig többnyire rántva ettem. Régen anyának termett a kertben is, most csak véletlenül jutottam hozzá, de gondoltam rántás helyett kipróbálom másképp. Így született most ez a kissé pikáns töltelékű variáció. Ajánlom egy könnyű ebédre, vagy vacsorára, ha egy kis tejfölt teszünk a tetejére, vagy sajtot olvasztunk rá, kiadósabbá tehetjük.

Hozzávalók: 
1 patiszon
fél konzerv kukorica
fél póréhagyma
250 gr konzerv paradicsom, levével együtt
1 teáskanál chilipor
kevés olaj
vegeta opcionálisan
só, bors

A patiszonnak levágjuk a tetejét és kikanalazzuk a belsejét. Megmossuk és feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Aki szeretne, tehet a főzővízbe egy kis vegetát, de sót mindenképpen. Amíg a patiszon puhul, addig a póréhagymát felkarikázzuk és az olajon 3-4 percig folyamatosan kevergetve dinszteljük. Utána hozzáadjuk a paradicsomot. Továbbra is kevergetjük és amikor kicsit besűrüsödött, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát is. Sózzuk, borsozzuk, valamint ha a paradicsomban nem elég édes, picike cukrot adhatunk hozzá. Már néha hiányzik a csípős, úgyhogy mostanában rájárok a chilikészletre. Lehet, hogy más fajta chiliből elég kevesebb is, az enyém már vesztett az erejéből szerintem, úgyhogy kellett bele egy egész teáskanállal. Esetleg a paradicsom miatt tehetünk bele egy kis zsemlemorzsát is, hogy a töltés után ne eresszen annyi levet. A puhára főtt patiszont kiszedjük, megvárjuk még kihűl és megtöltjük a zöldséges szósszal. Melegen tálaljuk és egy kis tejfölt is adjunk hozzá. 


1 megjegyzés:

  1. Csodás, pont a múlt héten láttam ilyen patiszont az üzletben, nagyon szép önmagában is.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...