2012. augusztus 25., szombat

Karalábéfőzelék

A főzelékek iránti rajongásom nem csökken. Kicsiként (bár most sem nőttem sokkal nagyobbra) nem szerettem a karalábéfőzeléket, mert nekem valahogy mindig fás jutott... A friss levelek, élénk világos zöld szín és a sima, nem "sebhelyes" felszín jó jelnek vehető azért, hogy friss áruval állunk szemben. 

Hozzávalók:
2 közepes karalábé
1 hagyma
1 teáskanál pirospaprika
1,5 evőkanál liszt
1 evőkanál margarin/vaj
kb. fél liter tej
1 teáskanál vegeta, opcionálisan
só, bors

A hagymát felvágjuk, kevés vajon/margarinon megdinszteljük. A meghámozott, kis kockákra vágott karalábét rádobjuk a hagymára és megszórjuk liszttel (alias staubolás, ha villogni akarunk ;) és alaposan elkeverjük a pirospaprikával együtt. Felöntjük kevés tejjel, jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós, ízesítjük sóval, borssal, vegetával, majd annyi tejet öntünk hozzá, hogy bőven ellepje a karalábét. Kevergetjük, felforraljuk. Fasírt, rántott sajt is illik mellé, most csíkokra vágott füstölt sajtot szórtam rá.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...