2011. január 24., hétfő

Waldorf saláta

Tádádádám! Íme az első bejegyzés! :) Hogy ne terheljük meg a gyomrunkat, próbálkozásnak lássunk egy Waldorf salátát. 


Hozzávalók:
1 közepes zeller
2 savanykás alma (1 piros, 1 zöld)
10 dkg dió
2 evőkanál házi tejföl
1 evőkanál majonéz
pár csepp citromlé
só, bors


A zellert meghámozom és ügyesen gyufaszál vékonyságú pálcikákra vágom. Az almákat megmosom, majd azokat is pálcikává aprítom. A zellert és az almát egy nagyobb tálba teszem és kevés citromlével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg. A diót egy zacskóban kicsit megütögetem a klopfolóval, hogy darabos legyen és megy a tálba. A tejfölt és a majonézt összekeverem, sóval, borssal ízesítem, hozzáadom a többiekhez, végül összekutyulom az egészet. Legalább egy órát álljon hűtőben fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek. Nagyon egészséges, finom saláta. Senkit ne ijesszen meg benne a zeller! Igény esetén ki lehet egészíteni valamilyen kékpenészes sajttal, szőlővel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...