
Azért a VKF!-re mégsem ezt készítettem, hanem egy nagyon egyszerű kis joghurtos fánkot, félig teljes kiőrlésű rozsliszttel, félig sima búzaliszttel és hozzá tejszínes-meggyes mártást.
Hozzávalók a fánkhoz:
1 kis pohár natúr joghurt
15 dkg liszt (félig teljes kiőrlésű rozsliszt, félig sima búzaliszt)
2 evőkanál barnacukor
1 tojás
1 csomag sütőpor
1,5 teáskanál fahéj
csipet só
olaj a sütéshez
A hozzávalókat alaposan összekevertem és 5 percig állni hagytam. Addig az olajat felforrósítottam. Két teáskanalat vettem elő, kicsit megmártottam őket az olajban, majd gombócokat próbáltam formálni a segítségükkel. Némelyik gombóc lett, némelyik nem, de hadd legyen már ennyiben szabad akaratuk és egyéniségük a fánkoknak rövid életük során! A legjobban a körte alakú tetszett meg (ld. képen). Kicsit talán barnábbak lesznek kész állapotban a rozsliszt miatt, de attól még nincs égett ízük.
Hozzávalók a tejszínes-meggyes mártáshoz:
fél doboz habtejszín
2-3 evőkanál barnacukor
meggylé és meggy
A tejszínt keményre vertem a barnacukorral, majd óvatosan hozzákevertem a lefagyasztott megy levéből. Körülbelül egy fél marék meggyet apró darabokra vágtam és azt is beleforgattam a tejszínbe.
Aztán csak óvatosan a mártogatással, de a rozsliszt miatt amúgy is nagyon hamar eltelít, vigyázva a vonalainkra. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése