A müzli kicsi korom óta szerepel a kedvencek listáján. Emlékszem egy ideig minden este Cerbonás müzlit hozott nekem apukám. A rajongás azóta sem szűnt meg, még a hörcsögünket is Müzlinek hívják, de nem az én rajongásom miatt, hanem mert a kis állatka is él-hal érte. A szotyi mellett ez a másik kedvence, de mégsem hívhatunk egy ilyen tündibündit szotyinak, amit ráadásul más vidékeken még tutyolának is hívnak...
Hozzávalók:
23 dkg müzlikeverék
15 dkg vaj
2 evőkanál méz
4 evőkanál barnacukor
2 evőkanál búzakorpa
1 evőkanál szezámmag
2 evőkanál félbe vágott aszalt vörösáfonya
1 teáskanál fahéj
fél teáskanál őrölt gyömbér
A vajat, mézet, cukrot összekeverem egy lábosban, majd lassú tűzön, folytonos kavargatás mellett összemelengetem őket. Amikor a vaj mind elolvadt és jól el van keverve, jöhet a többi hozzávaló. Jól összekutyulom, egy kisebb kivajazott tepsibe öntöm és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Melegen kell felszeletelni, majd a tepsiben hagyni kihűlni. A mostani a müzlikeverékben volt zabpehely, mazsola, banánchips és kukoricapehely. Naturalistább verzióban is elő lehet állítani, egyszerű, gyors és egészséges rágcsálnivaló. Csak a megfelelő cukorarányra kell figyelni, hogy biztosan összeálljon a kihűlt müzli. Ám volt már olyan is, hogy nem állt össze a cukorsóherságom miatt és megettük simán tejjel. Úgy is nagyon finom volt :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése