Számomra ez a tökéletes elixír másnaposság ellen. Nagy ritkán, de előfordul, hogy egy-egy átmulatott éjszaka után csak és kizárólag valami hideg tejeset tudok lenyelni. Persze máskor is előszeretettel készítem, mert nagyon szeretem a mákot.
Hozzávalók 2 személyre:
5 darab szikkadt kifli
darált mák
tej
1-1,5 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
méz
A kiflit felkarikázzuk, meglocsoljuk tejjel, annyira, amennyire el szeretnénk áztatni. A porcukrot és a vaníliás cukrot a mákkal együtt hozzákeverjük a kiflikhez. Mézet csurgatunk rá és készen is van. Persze lehet cifrázni, hogy vaníliás pudinggal áztatjuk el a kiflit, vagy, aki nem szereti a mákot, az készítheti dióval is.
Jajj nagyon szeretem!
VálaszTörlésJól néz ki.
VálaszTörlésNagyon szeretem!!! Szerencsére senki más a családban, így az összeset én ehetem meg :) igaz, emiatt ritkán készítem
VálaszTörlésAz egyik kedvencem!
VálaszTörlésAkkor nem vagyok egyedül, nekem is nagy kedvencem! :)
VálaszTörlésPárom szegedi édesanyja mesélte, hogy náluk szenteste nem halászlé és rántott hal volt a menü, hanem bableves és mákos guba.
Üdvözöllek a blogon, Eszter! :)
VálaszTörlésSzia Titi!
VálaszTörlésKukkants be hozzám kérlek!
Imádom a mákos gubát. Nézz be hozzám, vár nálam egy meglepetés.
VálaszTörlésUtólagosan is kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! :-DD
VálaszTörlésÁldott Húsvéti Ünnepeket kívánok nektek!
VálaszTörlésKedves Csiperke és Mrita! Köszönöm szépen ezt a szép díjat, eleget tettem a benne foglaltaknak :)
VálaszTörlésDrága Mézigörl és Kati! Viszont kívánok nektek boldog ünnepet, meg hogy ki tudjátok pihenni az ünnepet! :)
VálaszTörlésDe szeretem a mákos gubát.Én is mézzel készítem mindig.
VálaszTörlésRemélem nem baj, ha ajánlottam a blogodat.:-)
Kedves Nelli! Akkor ezt a mákos gubát neked is küldöm virtuálisan :) Már hogy lenne baj?!!
VálaszTörlés