2011. június 26., vasárnap

Lazadas a konyhaban

Szerintem mi voltunk az elso feher emberek, akik itt ettek
Igy, hogy a harmadik het is eltelt, mar nem vagyok annyira oda az itteni konyhaert... Sajna mar napra pontosan tudom, hogy mikor mit kapunk, megvan a 3-4 kaja reggelire, az 5-6 fajta vacsorara es van, hogy napjbana ketszer kapunk rizst... Ennek csunya hatasa van a banannal egyutt, mindenkinek szekrekedese van. 
Na, de nem akarom kiteregetni a szennyest, meg lehet itt mindent beszelni, szoltunk, hogy szeretnenk tobb zoldseget es bananon kivul neha mas gyumolcsot is, cserebe lemondunk a heti egyszeri husrol, ami vagy csirke, vagy hal, mert az nem olcso itt. Ez amugy sem jelent nehezseget, latva hogyan tartjak itt a csirkeket... 
Nagyon tomeny edessegek, felul ezustfolias pisztaciarudak
Amugy meg kiegeszitjuk az ellatmanyt, idonkent veszek mangot es egyeb ismeretlen gyumolcsoket, meg felfedeztem egy helyi kis pekseget, ahol meg ugy ahogy angolul is beszel az elado, de errol inkabbb majd egy kulon posztban beszamolok. Idonkent veszek kis frissen kisutott tesztat az utcai arusoktol, meg soha nem volt semmi bajom toluk. Nagyon olcso is egyebkent 12-20 Ft egy darab kisutott fankszeru gomboc. Idonkent megkivanom az edesseget, akkor eleg egy darab az itteni tomeny cukorszirupos olajban sutott tesztakbol, vagy egy darabka ghi (tisztitott vaj), amit sokfelekeppen izesitenek, esetleg a suritett tejbol keszult magokkal kombinalt kis falatkakbol egy. 
A legnagyobb lazadast megis az jelenti, amikor hetvegenket beszabadulunk egy kozeli varosba es valami nyugati sztenderdeknek megfelelobb helyen sultkrumplit, fish and chipset es hasonlo kajakat eszunk, mindenki ki van ra ehezve. Nekem a legjobban a fozelekek hianyoznak, sajna az itteni tejbol nem lehet csinalni, mert eleg rossz ize van... Ugyhogy mar leadtam otthonra a rendelest, amikro hazamegyek a vacsi tokfozi es fasirt lesz :)


4 megjegyzés:

  1. Na szegény fejetek, akkor elég egyhangú az étkezés ott, gondolom a szegénység miatt van ez így, nem? Egyébként éppen most olvasok egy indiai életről szóló könyvet, a kiváló valláskutató, filozófus Mircea Eliade tollából, sajnos nem hiszem, hogy van magyar fordítása, esetleg angol, mert biztos szeretnéd. Nekem nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kati! Hat a szegenyseg itt eleg szembetuno, es azt mondjak India deli resze, ahol mi vagyunk sokkal gazdagabb az eszakinal...
    Eliadetol eddig a Szent es a profan cimu muvet olvastam, nagyon jol ir es nagyon jokat! Megprobalom megszerezni ezt a konyvet valahogy, koszonom, hogy irtad. Mi a cime?

    VálaszTörlés
  3. :) A sütemények - így messziről - elég jól néznek ki.
    Érdekes szituáció, amikor már az embernek a tökfőzelék hiányzik :) Kitartás!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...