2011. november 8., kedd

Jégsali pesztós öntettel

Nem, nem tértünk át fénytáplálkozásra, csak nem kerültek fel a dolgok a blogra, pedig nem henyélek a konyhában, van ott sürgés-forgás, főleg, mert úgy tök jól le lehet addig állítani a fűtést, fűt a sütő :) Ehhez a salihoz azért nem kell beizzítani a fél konyhát, elég csak úgy összedobni vacsira és mosogatni sem kell sokat utána. 

Hozzávalók:
fél fej jégsaláta
10 dkg mozzarella
paprikával töltött olívabogyó
1 evőkanál bazsalikomos pesztó
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj

A megmosott és lecsepegtetett salátát kisebb darabokra összetéptem, a mozarellát kis kockákra vágtam, az olívabogyót meg karikára. Az öntet ugyanúgy készült, mint ennél a salátánál, tehát össze kell kutyulni a pesztót, citromlevet és olívaolajat, aztán hozzákeverni a salátához. Ha van otthon, akkor ne felejtsünk el rá esetleg szezámmagot, vagy egy kis lenmagot szórni, jót tesz a hajnak és körömnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...