2012. augusztus 31., péntek

Paradicsomos-gombás tészta

Egyszemélyes kis ebéd, maradék pizzaszószból.

Hozzávalók: 
1 nagy paradicsom
negyed fej hagyma
1 fej gomba
5 szem magozott fekete olajbogyó
1 evőkanál olívaolaj
bazsalikom, oregánó
mozzarella
só, bors
spagetti

A hagymát üvegesre pirítottam az olajon, hozzáadtam a picire darabolt paradicsomot. Én szeretem héjastul, de aki nem, az előtte forrázza le és szedje le. Kevés só, bors, aztán kever-kavar. Spagettit közben kifőztem al dente üzemmódban, amit a párom nem kedvel, de ebből csak én ettem, így tobzódhattam. Tehát forrás után 4-5 percig főztem és utána leszűrtem. Amikor a paradicsom szósz állagot öltött, levettem a tűzről. A gombát kevés vajon megpirítottam és a paradicsomszószhoz adtam. A friss bazsalikomot és a szárított oregánót a végén érdemes hozzáadni a szószhoz. Olajbogyót karikára vágtam és az egész tetejére mozzarellát reszeltem. 

Köszönet illeti a fogásért az első házi bazsalikomunkat, aki úgy döntött hűséges lesz hozzánk és velünk marad. Immár közel három hónapja virít nekünk és viseli el időnkénti megkopasztását. Azt hiszem a titok nyitja, hogy nem erőltettem a konyhába, hanem kipakoltam a párkányba. Szeret ott sütkérezni :)

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...