2012. szeptember 21., péntek

Cukkínikrémleves pirított gombalábakkal

Gyors, egyszerű leves, kidobásra ítélt gombalábak megmentésére kitalálva. Lehet még gazdagítani pirított kenyérkockával is, meg el tudom képzelni rozmaringos verzióban is. 

Hozzávalók: 
fél cukkíni 
5-6 gombaláb 
2 teáskanál curry fűszerkeverék
fél fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szem krumpli
kevés olívaolaj
só, bors


A  hagymát üvegesre pároltam olívaolajon, majd belenyomtam egy gerezd fokhagymát. A hámozott krumplit kis kockákra vágva hozzáadtam, kevés vizet tettem alá és a félkészre főztem fedő alatt. A cukkínit meghámoztam, azt is kis kockákra vágtam és ment a fazékba. Curryvel fűszereztem, ha nem lenne elég sós a currytől, akkor mehet bele még só és pici bors is. Botmixerrel letrumixoltam.

A megmosott gombalábakat felkarikáztam és kevés olívaolajon, nagy lángon megpirítottam. Sóztam, borsoztam, tálaláskor került a levesbe néhány csepp olívaolajjal együtt.

2 megjegyzés:

  1. Ezt a változatot is ki fogom próbálni, gombával még finomabb lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Pont most vettem a piacon cukkinit meg gombát! Csodálatosan fest levesed! Máris megfőzöm! Köszi! :o)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...