2011. február 24., csütörtök

Káposztás lepcsánka, tócsni, cicege, vagy amit akartok

Ebédről maradt egy kis krumpli, meg egy fél fej káposztát már megint kerülgetek, hogy mibe tudom még elhasználni. Ez örök probléma nálam, mivel ketten nem bírunk a káposztával, hiába válogatom ki többnyire a legkisebbet. Úgyhogy közös erőfeszítéssel az esti film mellé készítettünk káposztás tócsnit egy kis tejfölös mártással. Nálunk piroska néven futott a sok pirospaprika miatt és nyersen lereszelt krumpliból készült, pároméknál édesen ettük és ott a maradék krumplipüréből készült. Erre a receptre (és a nevére is) igaz, hogy már több szokás, mint ahány ház...

Hozzávalók:
2-3 nagy darab krumpli, megfőzve 
1-2 tojás
egy marék kis kockákra vágott káposzta
2 gerezd fokhagyma
annyi liszt, amennyit felvesz
só, bors, őrölt pirospaprika, köménymag
olaj a sütéshez
1 kis pohár tejföl

A krumplihoz hozzáadom a tojásokat, a fűszereket és összetöröm krumplinyomóval. A liszt negyedét most teljes kiőrlésű rozsliszt tette ki, de mehet bele nagyobb arányban is. Végül forró olajban kisütöttem a lapos kis pacává formált tésztát és melegen sós, borsos tejfölbe mártogatva ettük meg. A tejföl kikeverésénél jutott eszembe, hogy nagyon jól ment volna egy kis köménymag a tócsniba, úgyhogy raktam egy keveset a tejfölbe pótlásként. 

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...