2011. március 3., csütörtök

Ananászos kukoricasaláta - Pineapple-corn salad

Klasszikus nagy kedvenc nálam ez a saláta. Boldog kollégista időmben heti 2-3-szor volt terítéken ez a sali, csak úgy magában ettem vacsorára vagy ebédre. Nagyon gyorsan elkészíthető és kevés mosogatással jár :) Párom édesanyjától származik a recept.


Hozzávalók: 
1 konzerv kukorica
1 konzerv darabolt ananász
1 nagy pohár tejföl
3 evőkanál majonéz
1 kávéskanál mustár
néhány csipet só


A lecsöpögtetett kukoricát és ananászt összeöntöm egy nagyobb tálba, majd jön a tejföl, a majonéz, a mustár és egy kevés só. Jól összekutyulom és már lehet is enni. Egyszer kipróbáltam friss ananásszal. Valamiért úgy nagyon rossz... Valószínűleg a friss ananász összeférhetetlen valamelyik másik hozzávalóval. Ha nem magában fogyasztjuk, akkor halak mellé tudom javasolni.


This is one of my favourite salad. When I used to live in a dormitory I ate it twice or three time a week. I ate it without anything. It is very quick and you don't have to wash up a lot :). This recipe is from my boyfriend's mother. 


Ingredients:
1 can corn
1 can chopped pineapple
450 gr sour cream
3 tablespon mayonnaise
1 teaspoon mustard
a few pinch of salt


In an enough big bowl mix the corn and the pineapple. Add the sour cream, the mayonnaise and the mustard, then a few dip of salt. Once I tried it whith fresh ananas, but it doesn't work, it has got a strange taste. It fits very well next to fish. 

Dictionary:
can - konzerv
corn - kukorica
pineapple / ananas - ananász
mustard - mustár
a pinch of ... - csipet ...

4 megjegyzés:

  1. Jöttem egy adagért, mert megérdemlem :)))) Jól hangzik. Nálunk is nagy kedvenc minden ami majonézes,

    VálaszTörlés
  2. Fénypostával küldöm :) (Csak mert a galambjaimra nem bíznám rá.)

    VálaszTörlés
  3. Ez annyira jól hangzott, hogy muszáj volt kipróbálnom (az eset még valamikor nyár elején történt), és nagyon-nagyon finom lett. Ráadásul elég kiadós volt, pedig nem ettünk hozzá semmit, viszont így is 4 bő adagnyi lett.

    VálaszTörlés
  4. Hát, el lehet osztani 4 felé, de én komolyan egyedül is meg tudom enni... Jó, azért utána meglátszik, hogy nehezebben lélegzem :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...