2011. április 25., hétfő

Húsvét, medvehagymás-currys rozskeksz és egy díj

Kép innen.
Először is Mindenkinek nagyon kellemes húsvétot kívánok, akármelyik fajtáját ünneplitek! :)

Elég régen írtám már, pedig sok minden történt. Kezdjük azzal, hogy postán kaptam egy hatalmas csokor medvehagymát Nórától, aki a Fitt Nők Magazin írója. Nóra elsőbbségivel adta fel, másnap már meg is kaptam, kitűnő állapotban. Csakhogy az ajtónk zárja éppen nem volt kitűnő állapotban, elromlott, én meg a lakásban ragadtam. A biztosító ügyfélszolgálatosa közölte, hogy jön majd két-három óra múlva a lakatos, akit mindenképpen várjak meg... hát mi mást is tehettem volna a második emletről? Mondtam, rendben, nem megyek sehova :)  Tehát éppen vártam, amikor csöngetett a postás. Így az ajtó feletti ablakon keresztül kaptam meg a borítékot. 

Hozzávalók:
1 csésze teljes kiőrlésű rozsliszt
5-6 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál lenmag
1 kis maréknyi összevágott medvehagyma
1 teáskanál curry
picike bors

A hozzávalókat összedolgozzuk, ha a curry nem elég sós, akkor tegyünk bele egy picike sót is. A sütőt előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztából kis gombócokat formálunk, majd szétlapítjuk őket a tenyerünk között és a sütőpapírra helyezzük őket, hagyva köztük 1 cm helyet. 12 percig sütöttem őket, majd legalább 5 percig hagytam őket hűlni. Picit száraz fajta keksz, érdemes valamilyen szószt készíteni mellé, de simán tejfölbe tunkolva is nagyon finom.

És akkor jöjjön egy, amit Csiperkétől és Mritától kaptam :) Köszönöm szépen mindkettőjüknek, hogy gondoltak rám és hogy kíváncsiak rám. A díj egyik lényege ugyanis, hogy 10 dolgot, amit szeretek csinálni, elárulok magamról. Aztán 10 bloggertársnak továbbadom.

10 dolog, amit szeretek csinálni (a sorrend nem számít):

1. Szeretek játszani, akár társasról, kártyáról, vagy éppen szerepjátékról van szó.
2. Szeretek kirándulni, ez még gyerekkoromból ragadt rám, ugyanis vagyok olyan szerencsés, hogy az erdő mellett nőttem fel :) Mióta pesti lettem, azóta pedig a Margitszigeten kószálok, futok, biciklizek.
3. Időnként jólesik a kanapén összebújva megnézni egy-egy izgalmas krimit, vagy elgondolkodtató művészfilmet megnézni a párommal.
4. Szeretem az állatokat, különösen a cicákat. Nincs is annál jobb, amikor egy kis szőrgombóc dorombol az ember ölében, akit lehet simogatni :) 
5. Szeretek egyetemre járni, főleg így, hogy már nincs sok belőle :) És nagyon szeretnék a szakmámban, kulturális antropológusként elhelyezkedni!
6. Többen is írták, hogy szeretnek utazni, ez rám is igaz! :) Várom az indiai utat, meg picit félek is tőle... De inkább várom :)
7. Imádok olvasni, amíg a szüleimmel éltem, előfordult, hogy a névleges lámpaoltás után is még elemlámpa mellett olvastam a paplan alatt... Talán ezért is vagyok szemüveges.
8. A kedvenc gyümölcsöm a dinnye, félbevágva, teáskanállal szeretem enni :)
9. Szeretek a piacon nézelődni, csak úgy, vagy céllal. Párom szerint inkább cikázok és nem tud követni, de hát fel kell mérni a terepet, mielőtt vásárolunk.
10. Szeretek jókat nevetni!

És 10 blogger, akiknek továbbadnám és szívesen tudnám meg, mit szeretnek:

Flatcat
Gesztenye
Kati
Limara
Mézesotthon
Moha
Pixie Pie
TücsökBogár
Vali
Viki




10 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm! :) A szünet végeztével eleget is teszek a felkérésednek. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, hogy megtiszteltél a díjjal, kiteszem az oldalsávba, mert már megkaptam még egyszer a díjat és akkor leírtam a tulajdonságaimat is, a képre kattintva elolvashatod.Örvendek, hogy megtudtam rólad még néhány dolgot.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, hogy gondoltál rám!:)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen, hogy gondoltál rám. Ne haragudj, de talán majd egy másik alkalommal játszom, mert anyukám ápolása és sajnos állapotának rosszabbodása nem igazán tud lelkesíteni játékra. Néha még főzésre sem. Igazán megtiszteltél, de most nézd légyszíves el nekem.

    VálaszTörlés
  5. Köszi TücsökBogár és Csupa Csoki! Nem is olyan kevés idő egyébként, hogy megcsinálja az ember lánya/fia ezeket. Úgyhogy megértelek Vali, jobbulást édesanyádnak!!!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Titi! Utólag is nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltál rám! :) Elutaztunk közben így csak most tudok bejelentkezni. Én is kaptam már ilyen díjat, így ne haragudj, ha nem teszem ki újra, de nagyon jól esett, köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Titi! Remélem Indiában is gyűjtesz néhány itthon is megvalósítható finomságreceptet, és megosztod velünk :)

    VálaszTörlés
  8. Mindenképpen igyekszem kedves Bonca! :) Már csak egy hónap és megyek :)

    VálaszTörlés
  9. Titi ! Nagyon aranyos vagy és köszönöm szépen a díjat, remélem egyszer még idáig is eljutok, hogy kitegyem. Levélben mindent leírtam.

    VálaszTörlés
  10. Kedves Viki!

    Ne fogd fel kényszernek! Ha nem jut rá időd, nem baj! A leveled megkaptam, válaszoltam rá.

    Minden jót kívánok Neked!!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...