A félig szikkadt zsemlék újraszületése nem ért véget az epres túrókrémmel töltött zsömlénél. Maradt még két zsemle és maradt a kapros töltött tök töltelékéből is egy kevés. Hát mi sem egyszerűbb, mint összepásszintani őket, így még az ember is nagyon örül, hogy valami husis is került eléje vacsorára.
Hozzávalók 2 zsemléhez:
2 félig szikkadt zsemle
10 dkg darált hús
4 evőkanál tejföl
1 dl tej
hagyma
fokhagyma
kapor
kevés olívaolaj
só, bors
A tölteléket elkészítem, ahogy a kapros töltött töknél volt írva. Vagyis én most nem készítettem, hanem maradt. Röviden: hagymát, fokhagymát dinsztelni, husi rá, só, bors, kapor. A maradék töltelékhez hozzákevertem 4 evőkanál tejfölt, a félbevágott zsemlék kicsipkedett belsejét. Kicsit sóztam, borsoztam, majd ezzel megtöltöttem a tejben megforgatott zsemléket. A külsejüket is egy pillanatra tejbe mártom, így lesz finom ropogós kívül, de nem lesz száraz. A tetejükre kiskanál tejfölt teszek és meghintem egy kis kaporral. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 15 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése