Nyakamon maradt néhány zsemle, amik már félig kiszáradtak. Zsemlemorzsának nem akarom lereszelni, annyira nem is szárazak még, meg egyébként is van egy csomó zsemlemorzsa, de ritkán használom, kevés rántott, panírozott ételt eszünk. Viszont a töltött zsömlét szeretem, gyorsan kész van, variálható, maradékfelhasználó, olcsó. Kell ennél több?
Hozzávalók 2 zsemléhez:
2 félig szikkadt zsemle
10 dkg túró
3 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál cukor
10 dkg eper
1 dl tej
A zsemléket félbevágjuk, kicsipkedjük a közepüket. Egy tálba összekeverjük a túrót, tejfölt, a kisebb darabokra vágott epret és a zsemledarabokat Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, meg amivel szeretnénk (fahéj, lekvár, mézes fűszerkeverék, méz, stb.). A félbevágott zsemléket megforgatjuk a tejben úgy, hogy ne ázzon el teljesen, majd megtöltjük őket az epres túrókrémmel. Tetejükre kis tejfölt kenünk, egy darabka epret teszünk rá, esetleg még porcukorral is megszórhatjuk és 15 percre előmelegített sütőbe tesszük. A tepsit érdemes sütőpapírral bélelni.
Sütés után |
Sütés előtt |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése