2011. április 19., kedd

Mézes mákos guba

Számomra ez a tökéletes elixír másnaposság ellen. Nagy ritkán, de előfordul, hogy egy-egy átmulatott éjszaka után csak és kizárólag valami hideg tejeset tudok lenyelni. Persze máskor is előszeretettel készítem, mert nagyon szeretem a mákot. 



Hozzávalók 2 személyre:
5 darab szikkadt kifli
darált mák
tej
1-1,5 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
méz

A kiflit felkarikázzuk, meglocsoljuk tejjel, annyira, amennyire el szeretnénk áztatni. A porcukrot és a vaníliás cukrot a mákkal együtt hozzákeverjük a kiflikhez. Mézet csurgatunk rá és készen is van. Persze lehet cifrázni, hogy vaníliás pudinggal áztatjuk el a kiflit, vagy, aki nem szereti a mákot, az készítheti dióval is.  

14 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem!!! Szerencsére senki más a családban, így az összeset én ehetem meg :) igaz, emiatt ritkán készítem

    VálaszTörlés
  2. Akkor nem vagyok egyedül, nekem is nagy kedvencem! :)

    Párom szegedi édesanyja mesélte, hogy náluk szenteste nem halászlé és rántott hal volt a menü, hanem bableves és mákos guba.

    VálaszTörlés
  3. Üdvözöllek a blogon, Eszter! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Titi!
    Kukkants be hozzám kérlek!

    VálaszTörlés
  5. Imádom a mákos gubát. Nézz be hozzám, vár nálam egy meglepetés.

    VálaszTörlés
  6. Utólagosan is kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! :-DD

    VálaszTörlés
  7. Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok nektek!

    VálaszTörlés
  8. Kedves Csiperke és Mrita! Köszönöm szépen ezt a szép díjat, eleget tettem a benne foglaltaknak :)

    VálaszTörlés
  9. Drága Mézigörl és Kati! Viszont kívánok nektek boldog ünnepet, meg hogy ki tudjátok pihenni az ünnepet! :)

    VálaszTörlés
  10. De szeretem a mákos gubát.Én is mézzel készítem mindig.
    Remélem nem baj, ha ajánlottam a blogodat.:-)

    VálaszTörlés
  11. Kedves Nelli! Akkor ezt a mákos gubát neked is küldöm virtuálisan :) Már hogy lenne baj?!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...