Ez a tortilla a chilis babhoz készült. Fontos előrebocsájtanom, hogy ez nem az a fajta tortilla, amit feltekerünk és megtöltünk zöldségekkel. Ez egy mártogatni való, keményebb típusú tortilla, aminek a receptje az Örömteli sütés című könyvből származik. Az eredeti receptben nem szerepelt benne kukoricaliszt, de a szín, meg íz kedvéért tettem bele. Nem voltam vele túl elégedett, olyan mint a kiszáradt palacsintatészta, csak kevésbé olajos... Lehet, ha frissen sütve ettem volna, jobban ízlett volna.
20 dkg búzaliszt
5 dkg kukoricaliszt
3,5 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál só
1,3 dl meleg víz
A hozzávalókat összegyúrjuk, 2-3 percig dagasztjuk, majd fóliába tekerve a tésztacipót, 1 óráig pihentetjük. Az ideje leteltével kivesszük a hűtőből, lisztezett deszkán, vagy sütőfólián (imádom, mert pici helyet foglal összetekerve, egy gyúródeszkát már nem is tudnék hová tenni...) hengert formálunk belőle és 6-7 felé osztjuk. Vékony, kerek lepénnyé nyújtjuk őket, majd forró teflonserpenyőben kisütjük mindkét oldalukat. Érdekes, hogy bár ebbe nem kell szódabikarbóna, vagy sütőpor, egy picit mégis felhólyagosodnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése