Egy könnyű kis saláta vacsorára mindig jó így tavasz felé. Ha nincs olívabogyókrémünk, bármilyen pesztót használhatunk hozzá, ami ízben harmonizál a retekkel és petrezselyemmel.
Hozzávalók:
fél fej saláta
3-5 retek
1,5 evőkanál olívabogyókrém
1 evőkanál citromlé átszűrve
fél evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
A salátaleveleket alaposan lemossuk, lecsöpögtetjük. A retket is jól megmossuk, majd félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A salátaleveleket összetépkedjük. Az öntethez elkeverjük az olívabogyókrémet, a citromlevet és az olívaolajat. Ráöntjük a salátára, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, jól összekeverjük és már fogyasztható is egy szelet pirítóssal, vagy ha van kedvünk, süthetünk ki hozzá naan-kenyeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése