2011. május 3., kedd

Garam masalás csirkecomb velesült almával és barnarizzsel

A garam masala egy indiai fűszerkeverék, amit a Nagycsarnok alagsorában sikerült beszereznem. Egy icipicit a mézes fűszerkeverékre hasonlít, de csak azért, mert van benne szegfűszeg és kardamom. Az összetevői (legalábbis annak, amit én vettem): koriander, római kömény, pimento paprika, szerecsendió, feketebors, kardamom, szegfűszeg, édeskömény, babérlevél. 

Hozzávalók 2 személyre:
2 egész csirkecomb lebőrözve
2 egész alma
egy csésze barna rizs
pici olaj
kevés só

A csirkecombokat lebőrözzük és megmossuk, letöröljük és a csont körül megszurkáljuk, hogy könnyebben átsüljön. A fűszerkeverékkel beszórjuk. A megmosott almákat negyedeljük, a magházat eltávolítjuk. Az almákkal körberakjuk a combokat és őket is megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy pici vizet teszünk alá, alufóliával letakarjuk és készre sütjük az egészet. A rizsát megmossuk, két és fél csésze vízben feltesszük főni, a vízbe teszünk egy kevés olajat és sót. 

Nagyon finom volt az alma, sajnos nem tudom, milyen fajtát tettem mellé, de sajnálom, hogy nem sütöttem többet. Kellemesen omlós és édes volt, nagyon jól harmonizált a garam masalával. 

2 megjegyzés:

  1. Ez jól hangzik, főleg a sült alma mellette, a fűszerekben én azért nem vagyok ennyire bátor mint te.

    VálaszTörlés
  2. Magamtól én se tettem volna össze ezeket a fűszereket, amiből a keverék áll, de ha tudsz, szerezz be valahonnan, mert a jó illatán kívül nagyon jól illik csirkéhez. Simán csirke fűszerkeverék helyett használtam tulajdonképpen.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...