Kaptam egy nagy doboz konyakos meggyet még nőnapra. Egy jó része elfogyott, de 10 darabot már egy ideje rakosgatok össze-vissza. Néhány napja úgy döntöttem, hogy megpecsételem a sorsát és felhasználtam muffinhoz őket. Az adag kicsi, két személyes, de tetszőlegesen duplázható, stb.
1 pohár liszt
negyed pohár tej
1 tojás
3 evőkanál olaj
1,5 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
10 darab konyakos meggy
A lisztet, cukrot, tejet, tojást, sütőport, vaníliás cukrot és olajat egy tálba tesszük. A konyakos meggyből ötöt felnégyeltem a tál felett. Alaposan összekeverjük, de elég hozzá egy fakanál. Egy-egy evőkanálnyit tettem a lyukakba a tésztából, majd a közepükbe konyakos meggy került, majd megint tészta. Így a közepén egy megolvadt konyakos meggyel fogunk találkozni. Akinek ez túl tömény lenne, az darabolja fel az összes konyakos meggyet és úgy keverje a tésztába. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Nos ez egy extra szuper ötlet! Igaz nálam konyakos meggy nem maradt még meg, de most kaptunk egy olyan desszertet, amivel ezt ki fogom próbálni! Majd tudósítok :
VálaszTörlésTetszik, nagyon, nekem is van egy újabb muffin a tarsolyomban, nemsokára kipróbálom.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! :) Elő a muffintepsikkel, kíváncsi vagyok a variációitokra! :)
VálaszTörlésNagyon szeretem a konyakos meggyet! Ez a muffin így tuti nyerő nálam!
VálaszTörlésCsiperke, akkor küldöm neked is szeretettel virtuálisan! :)
VálaszTörlés