2011. július 20., szerda

A vaj csodaja Indiaban

Ropulnek a napok, de kulonosebb gasztronomiai esemenyek nelkul. Tobbnyire a szokasosakat esszuk, kuszkusz kokusszal, hagymaval es chilivel, ketperces zoldseges teszta, stb. Mostmar minden reggelire edes kenyer es jam van, mert rajott a szakacsno, hogy felesleges reggelre is chilis tesztat foznie, egy ido utan alabbhagy az emberek udvariassaga es egyszeruen nem reggeliztunk inkabb. 
De igy jo mindenkinek, foleg, hogy sikerult beszereznem egy nagy ritkasagot itt a vilag vegen, vajat :) Valamiert mar nagyon kivanta a szervezetem. Amikor kerdeztem, lehet-e itt kapni, a szakacsno valasza az volt, hogy itt biztos nem, maximum a ket ora buszutra levo legkozelebbi nagyobb varosban. Most oszinten, ki akar ket orat utazni egy darabka vajert? Na de a mazli, az mazli :) Egyik nap eszrevettem, hogy a hideg uditoket kinalo bolt hutojeben valami mas is van, kis muanyag zacskoban. Rendes, igazi vaj!!! Kertem egy zacsko vajat, 80 Ft volt atszamitva, ami itt nem olcso. Ujsagpapirba csomagolta a pasas es mar rohantam is boldogan megkostolni. Apam, amikor meseltem neki, hogy ujsagpapirba csomagoljak es zacskoban van, csak annyit mondott: "Hat nem egy Lurpack." pedig de, sot, jobb! :) Sajnalom, hogy nem tudok belole hazavinni. Az edekesseg az, hogy amint mar irtam, a tej maga eleg rossz izu, de a vaj megis jo belole.

6 megjegyzés:

  1. Pedig úgy tudom, hogy az indiaiak igenis használnak vajat a főzéshez. Ghínek hívják, és igazi, tisztított vaj. Vagy ez ott csak a gazdagabbak kiváltsága, a tömegek nem engedhetik vajon meg maguknak?
    Pedig milyen nevetséges összeg nekünk, ha átszámítjuk. Nálunk a legolcsóbb is ennek legalább négyszerese!

    VálaszTörlés
  2. Jó, hogy jelentkeztél :)
    Érdekesen hangzik a kuszkusz kókusszal, chilivel.... majd hozz recepteket :))))
    Vigyázz magadra!

    VálaszTörlés
  3. Érdekes a vaj története.:)

    VálaszTörlés
  4. En is ugy tudtam, talan az eszaki reszen hasznalnak is, de itt inkabb kokuszolajat. Ghit eddig csak kis golyocska formajaban lattam, jol megcukrozzak es fuszereket adnak hozza. Egy golyo 20 Ft korul van, de jol is lakik tole az ember. Es a tomegek tenyleg nem engedhetik meg maguknak, foleg nem itt egy videki kis faluban...

    VálaszTörlés
  5. Nem akarom elhinni, hogy gasztronomiai esemenyek nelkul telnek a napok Indiaban egy europai szamara.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Anazar! Lassan ket honapja vagyunk itt, a szakacsnonk ugyanaz es egy ilyen indur-pindur vilagvegi kis faluban nem sok minden tortenik... Majd meg azert irok az itteni konyhaboltokrol, meglehetosen nagy bevasarlast csaptam az egyikben, csak sajna a repulon hazaviheto kilok korlatoznak :)
    Udv Mindenkinek!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...