Ma vendégeink voltak, nekik készítettem ezt az eredetileg sütőtöklepénynek indult étket. A recept a születésnapomra kapott Kreatív konyha, vegetáriánus ételek című szakácskönyvből származik, amit ezúton is köszönök szüleimnek :) Majd sokat forgatom, meg főzőcskézem belőle nekik is. Nagyon étvágygerjesztő receptek vannak benne.
1 közepes vöröshagyma
10-15 dkg sajt
3 izmos sárgarépa lereszelve és megpárolva
6 réteslap
3 evőkanál tejföl
2 tojás
ízlés szerint chilipor és bors
kevés petrezselyemzöld bele és a tetejére
Egy a réteslapok méretének megfelelő tepsit vékonyan kikenek olajjal, majd a réteslapok egyik oldalát is megkentem és egymásra fektettem őket úgy, hogy maradjon pereme. Az apróra vágott vöröshagymát megfuttattam olajon. A sárgarépát és a sajtot lereszeltem, a répát egy kevés vízzel és olajjal megpároltam és hagytam kicsit kihűlni. Aztán a répához kevertem a tojássárgákat, a tejfölt, a sajtot, hagymát és a fűszereket. A tojásfehérjéket felvertem kemény habbá és óvatosan a répás keverékhez adtam. Finoman összeforgattam, majd szétterítettem a réteslapokkal kibélelt tepsiben. Előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütöttem. Lehet, hogy kicsit pepecselősnek tűnik, de nagyon gyorsan kész voltam vele. Ez a nagyszerű és hathatós segítségnek köszönhető, amit a párom nyújtott a répa és a sajt lereszelésében :)
Milyen jó ötlet! Szerintem ezt én is kipróbálom, csak sima feltekert rétesként....
VálaszTörlésNagyon ötletes, Isten éltessen utólag is, szép ajándékot kaptál.
VálaszTörlésEgy Kreatív konyhára jellemző, hogy újít a dolgokon és ez így helyes :) Kóstolót dobjál belőle!
VálaszTörlésKöszönöm Kati! Majd még osztok meg belőle jó ötleteket, recepteket :)