2011. október 18., kedd

Sült paprika

A reggelik és vacsorák egy új dimenzióját fedeztem fel. Nem kence, nem is nyers zöldség a szendvics mellé. Kápiából és kaliforniai paprikából készült sült paprikával már találkoztam, de ilyennel még nem. Az ötlet anyutól származik :)

Hozzávalók:
4-5 húsos fehérpaprika
pici víz alá

A tepsi aljára alufóliát vagy sütőpapírt teszünk, hogy ne kelljen vesződni a kimosásával. A megmosott paprikákat egymás mellé helyezzük a tepsibe, alájuk kevés vizet engedünk. Körülbelül 30-40 percig sütjük, amíg fel nem hólyagosodik a bőrük. Utána óvatosan, de gyorsan leszedjük még melegében a paprika héját, a csumáját pedig kivágjuk. Vajas kenyérre téve egy picit megsózva egészen új ízeket képes kiadni ez az elkészítési mód a paprikából. 

1 megjegyzés:

  1. El tudom képzelni, hogy finom, én is imádom a sült paprikát:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...