Csak nem tudok leállni a mákos gubával. Ez immár a harmadik verzió belőle a blogon. Készült már egyszerű mézes-mákos guba és körtés-áfonyás is. A konyhámban illatozó almák és az őszi hangulat járult hozzá ezen változat elkészítéséhez.
Hozzávalók:
4 szikkadt kifli
1-2 alma
6 dl langyos tej
3 evőkanál barna nádcukor
10 dkg darált mák
méz
Az almát felkockázzuk, a barna nádcukrot vastag aljú edényben megolvasztjuk. Beledobjuk az almákat is és folyamatosan kevergetjük. Amikor az almák kicsit megpuhultak, elzárjuk alattuk a gázt. A kifliket felkarikázzuk, langyos tejjel nyakon öntjük és a mákkal jól összekeverjük. A karamellizált almákat ráborítjuk és kicsit összekutyuljuk. Ha nem lenne elég édes, akkor még egy kis mézet is csorgathatunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése