2012. szeptember 14., péntek

Hidegtál négyféle krémmel

Nem tudom, ki hogy van vele, de én vacsorára jobb szeretek hideget enni. Szerencsére mostanában gyakrabban tudunk együtt vacsorázni párommal, közben megbeszéljük a nap történéseit és örülünk, hogy együtt vagyunk. Egy ilyen alkalomra készítettem ezt a tálat, mert szereti a sokféle "kenceficét" szendvicsekre. 

Amiből a tál készült:
1 fürt szőlő
fél alma
néhány szem olajbogyó
2-3 fej kisebb gomba grillezve
1 paradicsom
1 paprika
1 főtt tojás
kemény sajt

A szőlőt, almát, paprikát és paradicsomot megmostam. Az almát és paradicsomot karikára vágtam, a paprikát csíkokra, az olajbogyót félbe. A grillezett gombát édesanyámtól kaptuk, rozmaringos volt. Helyettesíthető, ha egy kis serpenyőbe olívaolajat teszünk, rá a gombaszeleteket, sózzuk, borsozzuk és kevés rozmaringot szórunk rá. A gyümölcsöket, zöldségeket, karikázott tojást elrendeztem egy nagyobb tálon, majd a sajtból süteménykiszúróval kivágott formákkal díszítettem. 

Középre kerültek négy kis tálkában a krémek. A tejfölös krémhez csupán egy negyed fokhagymát és sót, borsot kevertem a sűrű házi tejfölbe. 

A gombás krémhez kevertem a tejfölbe rozmaringos nagyon apróra vágott gombát, meg sót, borsot. 

Az olajbogyós krémmel ugyanígy jártam el, gomba helyett fekete olajbogyóval és egy nagyobb levél, apróra vágott bazsalikommal kevertem a tejfölt. 

A tojáskrémhez egy tojást villával összenyomtam, egy kiskanál vajjal, sóval, borssal, néhány levélke picire vágott petrezselyemmel és fél kávéskanál mustárral elkevertem. Ezeket kiadagoltam a kis tálkákba. 

Mellé karikára vágott, szikkasztott kiflit adtam, amit eredetileg mákos gubának szántam, de feláldoztam erre a célra. Ezek egy részét fokhagymával kentem be nyavalyakór ellen (kicsit elkapott a torokfájás...). 

1 megjegyzés:

  1. Ez igen:) Ezért biztos meg is dicsért a Párod:) Még madárkás sajtot is vágtál ki:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...