2012. november 18., vasárnap

Bundás gomba

Gyerekkorom kedvenc vicce: Miről lehet felismerni a mérges gombát? Hát arról, hogy földhöz vágja a kalapját. Szóval csak óvatosan azokkal a gombákkal, ha magunk szedjük, de a piaci csiperkében megbízom. 
A múltkori indiai bundás zöldségekhez hasonlóan készült ez a gombás bunda is. 


Hozzávalók:
4-5 nagyob fej gomba
1 kisebb tojás
1 teáskanál curry
liszt
víz
olaj a sütéshez

Tojásból, lisztből vízből, curryből és pici sóból a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kevertem. A gombát megpucoltam, megmostam, lecsepegtettem, szeletekre vágtam. Bemártottam őket a tésztába és onnan rögtön a forró olajba kerültek. Pár percig sütöttem őket, míg szép színük nem lett. Mellég rizst főztem.




2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...