2013. március 31., vasárnap

Húsvéti nyuszi

Nem vagyok annyira jártas kelttészták ügyében, de ez most egészen jól sikerült. Még az élesztőt sem kell felfuttatni hozzá. A kelesztési idő alatt meg lehet mással foglalkozni.

Mindenkinek kellemes húsvétot kívánok ezzel a recepttel!


Hozzávalók:
20 dkg liszt
7 dkg tej
7 dkg olvasztott vaj
1 tojás
1 dkg élesztő
2 teáskanál barnacukor
2,5 g reszelt répa
fél teáskanál só
őrölt bors
1 tojássárgája kenéshez

A tésztához valókat géppel összedolgoztam. Letakartam és meleg helyen hagytam kétszeresére kelni. Utána újfent megdögönyöztem egy kicsit kézzel a tésztát. Két kisebb és egy nagyobb gombócot formáltam belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem a gombócokat, amikből egy nyuszi fejét próbáltam megmintázni. Szeme  gyanánt olívabogyókat kapott, a bajszát kísérleti jelleggel újhagymából kapta. Lefedve megvártam míg újra megkel, majd megkentem a tojássárgájával. Előmelegített sütőben 25 percig sütöttem. Sülés közben a hagymától isteni illata volt, de a végeredménynél nem néz ki jól a bajsza. 

1 megjegyzés:

  1. Titi, ez nagyon szép lett:) Ne haragudj, hogy nem jöttem idejében kellems ünnepeket kívánni, csak nem voltam netközelben, mert itthon volt a Párom:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...