2016. június 11., szombat

Rozmaringos répakrémleves

Kisfiam répát vett a zöldségesnél. Így lelkesen benne volt a buliban, hogy csináljunk valami répásat ebédre. Persze aztán kategorikusan kijelentette, hogy nem eszik belőle. Végül becsempésztem egy kanállal a szájába, mire sebtiben asztalhoz ült. Következzen a dackorszakos répakrémleves. 



Hozzávalók:
2 nagy sárgarépa
1 kávéskanál szárított rozmaring
1,5 dl tejszín
olívaolaj
fél fej hagyma
só, fehérbors

A hagymát megdinszteljük olívaolajon. A karikára vágott répát a hagymára dobjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük és puhára főzzük. A tejszínt hozzáöntjük, botmixerrel selymesre pürésítjük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. 

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...