2015. december 12., szombat

Öltöztesd karácsonyba a konyhád

Elvadult ötletek helyett néhány megvalósítható apró dekorációt gyűjtöttem össze. Az én konyhám minden időkben inkább hajaz csatatérre a megvívott napi főtt étel fejében, de advent környékén igyekszem valami emlékeztetőt csempészni ide is. Persze fő szempont a praktikum, nem kell túltolni, ahogy a mellékelt ábrán látható :)

Christmas kitchen decor Wish I had this kitchen I would decorate it just like this beautiful:
Merre van a konyha?

Legegyszerűbb, ha a gyümölcskosárban lecseréljük a szalvétát karácsonyi mintásra. Néhány narancsot megtűzdelhetünk szegfűszeggel, ami mellesleg jópofa program a gyerkőcöknek. Haladók akár a fehér héjig mintát vághatnak bele.

oranges and cloves pomanders for christmas or yule with pagan symbols:
Szemnek, orrnak ingere

Már a kopogtatón bátran használhatjuk a konyhai eszközöket. Mehet rá sütikiszúró, mézeskalács, fűszerek, cukorkák, fakanál, sodrófa a babakonyhából, meg amit sugallni szeretnénk a belépőknek (kés, villa, olló?). 

Best Wreath Decoration Ideas You Must Have This Christmas – 2015 | Christmas Celebrations:
Mézi és a muffinsütő

Az adventi koszorú nálunk az ebédlőasztalon kap helyet. Ha nem szeretjük a hulló fenyőágakat, kapjuk elő a süteményes kínálót, tegyünk rá négy gyertyát, valami színben harmonizálót köré, és kész. A fenyőágpártiak pedig lokalizálhatják a hullást :) Azért ez főleg különböző méretű gyertyákból néz ki jól. A gyertyákat díszíthetjük szalaggal. Idén fehér papírangyalkákat vágtam és ragasztottam mind a négyre. 

Candles on a cake stand - so easy for any holiday or season!:
Advent tálalva

A gyertyáknál maradva elegáns dekorációt készíthetünk egy alkalmas pohár, szegfűszeg, csillagánizs, fahéj kombinációjából. Tehetünk bele diót, mogyorót, vagy más terméseket is.

I love this idea. Replace filling to match for any holiday. Once the holidays are over, replace with normal everyday decorations.:
Villámdekor leírással

Teamécsest a sajtreszelőbe, köré toboz, bogyók, meg fenyőág. Egyszerű, de nagyon aranyos eleme lehet a konyhánknak az adventi időszakban. 

50+ Latest Christmas Decorations 2014 | Christmas Around The World:
Jól jön egy pótreszelő

Ugyanígy készülhet asztali dísz a tésztaszűrőből, gyümölcsmosóból. Feltéve, hogy tudjuk nélkülözni egy ideig a szolgálat alól. Különösen előnyös, ha nem műanyagból van otthon. Közepébe mehet befőttesüvegben, bébiételes üvegben a gyertya. Köré pedig egy kis örökzöld, és egy csipetnyi egyéb szín (toboz, dió, mogyoró; üveggömbök; bogyók).

A Farmhouse Christmas-from The Everyday Home: Vintage Colander filled with greenery and a Mason Jar with fresh cranberries and a floating candle.:
Ez a darab még tuti a nagyié volt

Végül egy merész ötlet, ami már talán túlzás, de a totyogók imádni fogják. Szélesebb dekortapaszból megvalósítható.

decorating idea:
Stan és Pan

Képek forrása: pinterest.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...