2011. március 25., péntek

Babsaláta

Nagy felfedezést tettem! Már persze a magam szintjén. Járok angol tanfolyamra, és végre tudom mi a különbség a salad, meg a lettuce [letisz] között. Hiszen saláta mindkettő. A lettuce [letucse, u-n a hangsúly] eddig nekem csak olaszul volt ismerős. Szóval, a salad, az a fogás, amit elkészítünk, a lettuce meg a fejes saláta, ami nő a kertben. Ennek örömére jöjjön egy salad :)

Hozzávalók:
20 dkg vörösbab
fél fej vöröshagyma 
1 kis pohár tejföl
pár szál petrezselyem
só, bors

A konzerv babot lemostam, lecsepegtettem és egy tálba tettem. A hagymát apróra vágtam. A babot, hagymát, tejfölt és az összevágott petrezselymet leöntöttem a tejföllel, sóztam, borsoztam és összekevertem. Jól néz ki, ha különböző színű babokat teszünk egybe. Petrezselyemmel díszítve tálaltam. 


3 megjegyzés:

  1. Akkor haladsz az angollal, és ez a salad nagyon ínycsiklandó!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Kati! :)
    Valamennyire igen, ez a félintenzív, heti 2*5 óra pont nekem való. :)

    VálaszTörlés
  3. Kitartást az angoltanuláshoz! Jó a recept, egyszerű, gyors, finom.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...