2011. április 10., vasárnap

Fahéjas tejleves

A maradék tészta hasznosítására vetettem be ezt a receptet. Persze lehet hozzá saját magunk által készített tésztát is belefőzni, de akkor mit csináltam volna azzal, ami a nyakamon maradt. Egyébként egy édes, olcsó leves, ami szerintem könnyen lehet a gyerekek kedvence. 

Hozzávalók 2 személyre:
fél liter tej
1 evőkanál liszt
fél evőkanál vaj vagy margarin
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál cukor vagy méz
maradék tészta
kevés fahéj

A vajat/margarint megolvasztom, hozzáadom a lisztet és egy kicsit pirítom sűrű kevergetés mellett, majd felöntöm a tejjel. Jól elkeverem, majd mehet bele a tészta, vaníliás cukor, fahéj. Lassú tűzön picit forralom, majd gyorsan el is zárom a gázt, nehogy kifusson a leves. Melegen tálalom, kis mézzel megcsurgatva a tetejét. 


5 megjegyzés:

  1. Egyszerű, de nagyszerű, finom.

    VálaszTörlés
  2. Még sosem ettem tejlevest, de ki kell próbálnom, azt hiszem megvárom a bodzavirágzást, mert kinéztem egy bodzavirágos tejlevest, aminek a receptje pont olyan mint a tied.

    VálaszTörlés
  3. Igen, ez nagyon egyszerű és gyors leves. Nekem mézzel ízlett a legjobban. Hú, Kati! A bodzás tejleves az nagyon fini lehet! :) Szerintem az akác is jól mehet hozzá, de ez csak hirtelenjében jutott eszembe :)

    VálaszTörlés
  4. Néha én is bedobom a tejlevest. Igaz fahéjjal még nem készítettem, inkább sósan. Köszi az ötletet!

    VálaszTörlés
  5. Móni, viszont köszi az ötletet, mert sósra nem gondoltam még soha :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...