2011. április 9., szombat

Tavaszi Jazz és Borfesztivál Óbudán

Tegnap este kimentünk a Tavaszi Jazz és Borfesztiválra, amit Óbudán tartanak április 3-5-ig. Nem voltak túl sokan, igaz, gyanús volt, hogy elered az eső, de szerencsénkre mégsem tette. Eredetileg a Hot Jazz Band miatt  mentünk, este nyolctól ők léptek fel, de inkább egy beszélgetős, borozgatós esténk lett, mellette kellemes muzsikával. 

Íme, a poharak
A borkóstolásnak külön metódusa van, belépő helyett lehet venni borospoharat és abba adnak mindenhol bort. Azért láttunk egy-két műanyag pohárral lófráló egyént is, de a legtöbb helyen, ha kóstolni szeretnénk, akkor csak az ott vehető pohárba töltenek, ami nem visszaváltható. Én természetesen a fehér édes, félédes borokért voltam oda, a legfinomabb egy félédes muskotály volt. 
A kiállítók kedvesek, segítőkészek voltak, megtudhattuk, hogyan miért jégbor a jégbor és mitől olyan drága. Csak akkor szüretelhető, amikor a hőmérséklet legalább három napig tartósan -8 fok alatt van és ha addig se az eső nem vitte el, se a madarak nem falták fel a termést. Ezután a fagyott szőlőt préselik le, amiben a víz megfagyott, tehát a lékinyerés is alacsonyabb. Pont ezért, viszont a cukor- és savtartalma magasabb a jégboroknak. Nem vagyok egy nagy borszakértő, de egészen felfogtam, amit a bácsi mondott. Az est vége felé már csak fröccsözgettünk, a többiek meg forralt boroztak a hidegre való tekintettel. 

A borok mellett persze voltak kint sajtos pultok, meg lehetett enni is, de eléggé drága volt minden, úgyhogy párom beérte egy féladag túrós csuszával. 

Sajnos nem vittem fényképezőgépet, majd jövőre :) A fesztiválról bővebben: http://www.jazzesbor.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...