
Hozzávalók 12 darabhoz:
4 réteslap
1 nagy fej vöröshagyma
40 dkg mexikói zöldségkeverék
2 maréknyi bacon kockázva
1 marék felkarikázott póréhagyma
1 tojás
2 evőkanál szójaszósz
tejföl a tetejükre
kevés olívaolaj
A kész réteslapokat felvágtam 3*3-as négyzetekre, megkentem őket olívaolajjal, majd hármat egymásra fektettem, de úgy, hogy a következőt mindig elforgattam egy kicsit. Így illesztettem be őket a muffintepsi mélyedésébe, eligazgattam őket, majd mehettek az előmelegített sütőbe és 6-8 perc alatt készre sütöttem őket.
A töltelékhez a hagymát felaprítottam és a baconnel együtt megdinszteltem a wokserpenyőben (miben másban :) Utána beletettem a zöldségkeveréket, amikor már nagyjából jó volt, hozzáadtam a póréhagymát. Végül beleütöttem egy tojást és szójaszósszal ízesítettem.
A kosárkákat lehetőleg fogyasztás előtt töltsük meg, különben fennáll a veszélye, hogy átnedvesednek a tölteléktől és szétpluttyadnak. A tetejükre tegyünk egy kis tejfölpöttyöt.
Képekben a folyamat:
![]() |
A nyers réteslapkosárkák |
![]() |
A kisült réteslapkosárkák |
![]() |
A töltelék |
![]() |
Az eredmény :) |
Ez nagyon jól néz ki!!
VálaszTörlésGyönyörű lett! El is vittem az ötletet :) :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen :) Örülök, hogy tetszik!!! Vigyétek és egyétek :)
VálaszTörlésÓÓÓÓÓÓ de ötletes :) Nagyon jól néz ki, de én most akartomon kivül "válogatós" lettem :(
VálaszTörlésEl lehet készíteni bacon és hagyma nélkül is, Viki, ha az epehiányod miatt olyat nem ehetsz. De gondolkodom mézes-fahéjas tejbegrízzel töltöttben is. Vagy pont rétestésztát nem ehetsz?
VálaszTörlés