2011. április 11., hétfő

Zöldséggel töltött kosárkák

Először azt hittem, hogy a muffinforma "csak" muffin készítésére jó, de súlyosan tévedtem és ezt örömmel vallom be :) Mónikánál láttam egy kreatív felhasználását a maradékoknak és a muffinformának, aminek hatására elkezdtem gondolkodni, mihez is kezdhetnék még a muffintepsimmel. Végül az Örömteli sütés című könyvből kaptam az ihletet a kosárkákhoz, de ott teljesen más töltelékkel szerepelt (garnélarákos salátával). Ám ezeket a kosárkákat nagyon sokféleképpen fel lehet használni, mindenféle édessel és sóssal meg lehet tölteni őket, akár maradékokkal is, sőt :) Ráadásul egyáltalán nem bonyolult, vagy időigényes elkészíteni (persze csak akkor, ha kész réteslapot használunk)!


Hozzávalók 12 darabhoz:
4 réteslap
1 nagy fej vöröshagyma
40 dkg mexikói zöldségkeverék
2 maréknyi bacon kockázva
1 marék felkarikázott póréhagyma
1 tojás
2 evőkanál szójaszósz
tejföl a tetejükre
kevés olívaolaj

A kész réteslapokat felvágtam 3*3-as négyzetekre, megkentem őket olívaolajjal, majd hármat egymásra fektettem, de úgy, hogy a következőt mindig elforgattam egy kicsit. Így illesztettem be őket a muffintepsi mélyedésébe, eligazgattam őket, majd mehettek az előmelegített sütőbe és 6-8 perc alatt készre sütöttem őket. 

A töltelékhez a hagymát felaprítottam és a baconnel együtt megdinszteltem a wokserpenyőben (miben másban :) Utána beletettem a zöldségkeveréket, amikor már nagyjából jó volt, hozzáadtam a póréhagymát. Végül beleütöttem egy tojást és szójaszósszal ízesítettem. 

A kosárkákat lehetőleg fogyasztás előtt töltsük meg, különben fennáll a veszélye, hogy átnedvesednek a tölteléktől és szétpluttyadnak. A tetejükre tegyünk egy kis tejfölpöttyöt. 

Képekben a folyamat:

A nyers réteslapkosárkák
A kisült réteslapkosárkák
A töltelék
Az eredmény :)



5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett! El is vittem az ötletet :) :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen :) Örülök, hogy tetszik!!! Vigyétek és egyétek :)

    VálaszTörlés
  3. ÓÓÓÓÓÓ de ötletes :) Nagyon jól néz ki, de én most akartomon kivül "válogatós" lettem :(

    VálaszTörlés
  4. El lehet készíteni bacon és hagyma nélkül is, Viki, ha az epehiányod miatt olyat nem ehetsz. De gondolkodom mézes-fahéjas tejbegrízzel töltöttben is. Vagy pont rétestésztát nem ehetsz?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...