2011. június 6., hétfő

Indiai konyhank

Udv Mindenkinek innen tavolbol!!! :) Jelentem megerkeztunk, 31 orasra sikeredett osszessegeben az utazas, minden rendben, azon kivul, hogy a csomagjaim nem jottek utanam... Most megint holnapra igertek...
De hogy a lenyegre terjek, mar ami a blogot illeti, meselek az itteni kajakrol.
Kalijani, a szakacsok gyongye
A szallasunk roppant europaizalt, mert evente nehany onkentes megfordul itt es a szallas kimondottan nekik van fenttartva. Egy hindu lany foz rank, tobbnyire reggel, delben, este meleg, ertsd fott kajat kapunk, valoszinuleg azert is, mert fozes nelkul nem lenne biztonsagos. Tehat van kes, villa, kanal, van tanyer es hordos ivizunk.
Tobbnyire valamifele csapatit kapunk, ami a keves olajban sutott kis kenyerket jelenti, joval kisebbet, mint amit eddig otthon lattam indiai etteremben. Ezek melle mindig valamilyen zoldseges szosz jar, egy vagy kettofele. Van amikor csapati helyett siman rizst kapunk es elofordul, hogy a rizst leturmixoljak es kis lapos korongokka formalva talaljak, meg valamivel izesitik is. A gaztuzhely mellett van meg hutonk is, meg amit mondtam, a turmix es ennyi a konyha gepesitese. Amugy a foldon ulve kesziti nekunk Kalijani (a szakacsnonk) az etelt, de igen finomakat. 

4 megjegyzés:

  1. Üdv neked is oda a távolba! Jó hallani rólad, majd még írj, hogy milyen az élet ott.És vigyázz magadra.:)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy szerencsésen megérkeztél! Légy jó és kitartást kívánok! Addig meg .... amit írtam mielőtt elmentél volna!:)

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy szerencsésen megérkeztél! Először is vigyázz magadra nagyon! Várjuk a további gasztro- és egyéb beszámolót :)

    VálaszTörlés
  4. Koszonok mindenkinek mindent!!! :) Tagnap megerkezett a borondom is, ket het utan mar ideje volt, ugyhigy nagy a boldogsag :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...