2011. július 24., vasárnap

Nemzetek konyhaja

Ha meg nem emlitettem volna, harom nemzetbol tevodik ossze a 10 fos kis csoportunk, akik itt kint dolgozunk most ugyanannal a szervezetnel. Harom spanyol lany, harom olasz lany es egy fiu, meg mi harman magyar lanyok alkotjuk a groupot. A konnyebb megismerkedes vegett meg az itt-tartozkodasunk eslo heteiben mindenki szervezett egy vacsorat.
Indiai spanyol konyha
A spanyolok gazpachot keszitettek, masodik fogaskent meg krumplis tortillat, hideg tesztasalataval. Persze indiai modra, mert a lehetosegek es alapanyagok nem ugyanazok. Az olaszok termeszetesen pizzat szerettek volna sutni, de amikor suto felol erdeklodtek, akkor nagy boldogan vezettek oket a nehany hazzal arrebb levo szomszedhoz a mikrohullamu sutohoz... De addigra mar a teszta be volt gyurva, ugyhogy a vegen kisutottek kokuszolajban es igazabol langost ettunk paradicsomos feltettel, sajnos oregano es bazsalikom nelkul, mert azt itt nem lehet kapni, csak a nagyobb varosokban. Extrakent keszitettunk hozza sajtot is, egy kis citrom segitsegevel, mert boltban meg nem lattunk sehol se sajtot, meg az itteni panir nevut sem. Azert jo volt :)
Keszul a langospizza
Mi magyarok elore latoak voltunk, nem akartuk a tojasos lecsot chilivel pirosra szinezni, ugyhogy hoztunk otthonrol paprikat. Nagyon uj volt az indiaiaknak, hogy paprika, de nem csip :) A lecsot kicsit at kellett komponalni a helyi alapanyagoknak megfeleloen, igy kerult bele paradicsom, hagyma, repa es padlizsan is. Az itteni padlizsan egyebkent kicsit mas, eloszor nem ismertuk fel, mert feher es alig nagyobb a tojasnal, de a padlizsannak mondtak (brinjal), meg tettunk bele tojast is, hogy kiadosabb legyen, ahogy a nagyapam szokta. A dolog pikanteriaja, hogy nem akartunk melle edes kenyeret enni es mar rizst sem, ugyhogy csapatit keszitett melle a szakacsnonk :) Mi is segedkeztunk ebben neki es mar be is szereztem a specialis csapati lisztet otthonra is. Azert a vegen egy kis hazi palinkaval oblitettuk le a vacsit, amit szinten otthonrol hoztunk. Mindenki tul erosnek talalta, ugyhogy inkabb csak mi fertotlenitettuk vele a gyomrunkat.


4 megjegyzés:

  1. Akkor feltaláltátok azért magatokat a hagyományos hozzávalók nélkül is.

    VálaszTörlés
  2. Ugy látom vannak kihivásaitok, de felülkerekedtek a problémákon. A lecsó meg igazán jól néz ki. A csapatiról meg majd mesélsz. - ugye ? :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Viki es Kati! Orulok, hogy irtatok!

    Persze, a csapatihoz mar beszereztem az itteni specko lisztet. Annyi mindent vinnek haza, csak sajna elegge korlatozott a csomagom merete, meg a kilok szama is... Ugyhogy foleg fuszereket veszek.

    Puszi Mindenkinek!

    VálaszTörlés
  4. Citromból sajtot? :) Azt hiszem többé nem kell aggódnom, ha esetleg nincs itthon valami.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...