2011. szeptember 26., hétfő

Babos pite

Ez a recept szintén a Kreatív konyha, vegetáriánus ételek című könyvből származik, ahogy a sárgarépalepény is. Ha túlzottan vegetáriánusnak találjátok, lehet bele tenni egy kis kolbászt, szalonnát. 

Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
1 póréhagyma
2 nagy sárgarépa, vékonyan felkarikázva
220 gr konzerv bab
200 gr hámozott konzerv paradicsom, levével együtt
700 gr főtt krumpli
5-10 dkg reszelt sajt a tetejére
kevés olaj
só, bors

Először a krumplit tesszük fel a gázra főni. A felkarikázott póréhagymát, az összezúzott fokhagymát és a sárgarépát egy nagy serpenyőben, vagy wokban 5 percig kevergetjük. Amikor a póréhagyma már kicsit összeesett, hozzáadjuk a paradicsomot. Miután felforrt, még 10 percig főzzük, majd belekeverjük a babot és még 4-5 percig hagyjuk rotyogni. Sózzuk, borsozzuk. A zöldséges keveréket kivajazott, jól záródó tortaformába tesszük, vagy sütőtálba. A tetejére kerül a krumplipüré, amit egy kicsit hígabbra készítsünk a szokásosnál, hogy ne száradjon annyira ki sütés közben. Most kicsit dizájnolni szerettem volna, úgyhogy a nagyjából kihűlt krumplipürét egy tiszta zacskóba kanalaztam, az egyik csücskén vágtam egy pici lyukat és úgy nyomtam a babos keverék tetejére, majd rászórtam a reszelt sajtot. Addig sütöttem, míg egy picikét megbarnult a tetején a sajt. 

4 megjegyzés:

  1. Ez is de jó! Abszolút nem baj, hogy nincs benne kolbász vagy szalonna.

    VálaszTörlés
  2. Finom lehet, még sosem készítettem ilyen pitét.

    VálaszTörlés
  3. Babos ételeket szeretem nagyon,csak nem mindegy hogy mikor "eszed"!!!Nem is kell bele!!!:):):)mármint hogy kolbász vagy szalonna!!

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is eléggé laktató volt husi nélkül is, a bab és kukorica elég fehérjét tartalmaz benne. Az a jó benne, hogy maradék krumplipüréből is el lehet készíteni és nem kell a tésztával pepecselni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...