A körtét esetleg érdemes meghámozni, mert a héja puffadást okozhat.
4 szikkadt kifli
10 dkg mák
6-7 dl tej
1 körte
1 marék vörösáfonya
1 zacskó vaníliás puding
2 evőkanál barnacukor
1-2 evőkanál mandula belekeverve és egy kicsi a tetejére
1-2 teáskanál méz
Először a vaníliás pudingot készítettem el, kicsit hígabbra, mint ahogy kéne. A kifliket karikára vágtam, a körtét kis kockákra és összekeverem őket. A híg pudinggal nyakon öntöttem, majd hozzákevertem a mákot, mandulát és a vörös áfonyát is. A tetejét mandulával díszítettem és mézet csurgattam rá.
Nagyon guszta, én még sosem ettem ilyent, jó lenne megkóstólni.
VálaszTörlésVégre, tudok kommentelni hozzád, remélem, hogy így is marad:D Imádom a mákot!
VálaszTörlés