Ez a recept szintén a Kreatív konyha, vegetáriánus ételek című könyvből származik, ahogy a sárgarépalepény is. Ha túlzottan vegetáriánusnak találjátok, lehet bele tenni egy kis kolbászt, szalonnát.
Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
1 póréhagyma
2 nagy sárgarépa, vékonyan felkarikázva
220 gr konzerv bab
200 gr hámozott konzerv paradicsom, levével együtt
700 gr főtt krumpli
5-10 dkg reszelt sajt a tetejére
kevés olaj
só, bors
Először a krumplit tesszük fel a gázra főni. A felkarikázott póréhagymát, az összezúzott fokhagymát és a sárgarépát egy nagy serpenyőben, vagy wokban 5 percig kevergetjük. Amikor a póréhagyma már kicsit összeesett, hozzáadjuk a paradicsomot. Miután felforrt, még 10 percig főzzük, majd belekeverjük a babot és még 4-5 percig hagyjuk rotyogni. Sózzuk, borsozzuk. A zöldséges keveréket kivajazott, jól záródó tortaformába tesszük, vagy sütőtálba. A tetejére kerül a krumplipüré, amit egy kicsit hígabbra készítsünk a szokásosnál, hogy ne száradjon annyira ki sütés közben. Most kicsit dizájnolni szerettem volna, úgyhogy a nagyjából kihűlt krumplipürét egy tiszta zacskóba kanalaztam, az egyik csücskén vágtam egy pici lyukat és úgy nyomtam a babos keverék tetejére, majd rászórtam a reszelt sajtot. Addig sütöttem, míg egy picikét megbarnult a tetején a sajt.
Ez is de jó! Abszolút nem baj, hogy nincs benne kolbász vagy szalonna.
VálaszTörlésFinom lehet, még sosem készítettem ilyen pitét.
VálaszTörlésBabos ételeket szeretem nagyon,csak nem mindegy hogy mikor "eszed"!!!Nem is kell bele!!!:):):)mármint hogy kolbász vagy szalonna!!
VálaszTörlésSzerintem is eléggé laktató volt husi nélkül is, a bab és kukorica elég fehérjét tartalmaz benne. Az a jó benne, hogy maradék krumplipüréből is el lehet készíteni és nem kell a tésztával pepecselni.
VálaszTörlés