2011. október 2., vasárnap

Almás-krumplis-sárgarépás-hagymás saláta

Ez a saláta megállja helyét köretként is, de magában szeretem a legjobban. Vacsorára vagy egy könnyű ebédnek kitűnő. Most vendégeknek készítettem, de a tapasztalat az, hogy több kellett volna az itt leírt adagnál.

Hozzávalók:
2 alma (most gálát tettem bele)
2-3 szem krumpli
2 sárgarépa
1 nagy fej hagyma
reszelt sajt a tetejére
petrezselyem
kevés vaj, esetleg margarin
vegeta, só, bors

A megmosott almát és a meghámozott burgonyát kockára vágom, a répát karikára. A vöröshagymát a szokásosnál kicsit nagyobb darabokra. Mindent egy nagyobb tálba teszek (kivétel a sajtot), megfűszerezem. Vegeta helyett egyébként mostanában Aromat-ot használok, párom Svédországban élő keresztanyjától kaptuk. Nekem jobban ízlik a sima vegetánál, de itthon még sehol nem láttam ilyet, pedig a Knorr gyártja. A zöldséges-almás keveréket kivajazott tepsibe teszem, a tetejére még egy kis vajforgácsot teszek és alufóliával lefedve mehet be a sütőbe körülbelül fél órára. Egy másik megoldás, ha sütőzacskóba tesszük az egészet és abban sütjük meg. Ha készen van és minden zöldség az ízlésünknek megfelelően puha, akkor tálcára tesszük, a tetejére reszelt sajtot szórunk és tálalhatjuk. 

2 megjegyzés:

  1. Azt hallottam, nagyon finom volt... viszont most, hogy a recept már megvan, hamarosan muszáj lesz nekem is prezentálnom valami hasonlót... :)

    VálaszTörlés
  2. Hajrá! :) Csak biztatni tudlak :) Ha marad belőle, küldjél nekem is!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...