Egy könnyű vacsira vágytunk, de mégis valami kis extrával. Ennek a receptnek a fűszerezésben rejlik a különlegessége. Köretnek is elmegy, de akkor mellé valami natúr dolgot ajánlok.
Hozzávalók 2 személyre:
4 szem krumpli
fél teáskanál chili
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál mustármag
fél teáskanál kurkuma
negyed csésze kókuszreszelék
2 evőkanál citromlé
pár szál petrezselyem
olívaolaj
kevés só
A gerezdekre vágott krumplit főzzük meg sós vízben, de ne teljesen puhára. Olívaolajon a mustármagot pattogtassuk meg egy picit, aztán húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a chilit, koriandert, kurkumát, majd kevergessük néhány másodpercig tűz felett. Tegyük hozzá a krumplit és a kókuszt. Közepes lángon süssük, majd amikor már majdnem ropogósra sült, locsoljuk meg a citromlével. A végén szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és melegen tálaljuk.
A recept alapja a Kreatív konyha, vegetáriánus ételek című könyvből származik. A hozzávalókban említik még a köményt, amire most nem vágytam, de az elkészítésnél nem írták, hogy bele kéne tenni, viszont írtak helyette gyömbért, ami meg nem szerepelt a hozzávalók között. Szóval lehet még variálni a fűszerezésen, mindenkinek ízlése szerint.
Nagyon jól néz ki, és biztos laktató is... legalábbis vacsorára! :)
VálaszTörlésKöszi, Erszi! Igen, vacsira pont elég. Az első recept, ami legalább tényleg hasonlít a könyvből készítetthez :) Még P. is felismerte :)
VálaszTörlés