2011. december 12., hétfő

Almás-sajtos töltött gomba

Egy időben nagyon rá voltam kattanva az alma-sajt kombóra. Ekkor született ez a kreálmány.

Hozzávalók:
6-7 darab barna csiperke
1 tojás
1 kisebb alma
10 dkg sajt
só, bors

A recept elég szadisztikusan kezdődik, a gombákat megnyúzzuk és a lábukat kitörjük, majd alaposan megmossuk őket. Az almát és a sajtot pici darabokra vágjuk, egy tálkában felverjük a tojást, majd összekeverjük az almával és sajttal. Sózzuk, borsozzuk és megtöltjük ezzel a keverékkel a gombákat. A tepsi aljára érdemes sütőpapírt, vagy alufóliát tenni, mert előfordulhat, hogy sütés közben kifolyik valamennyi a lé a gombákból. Előmelegített sütőben sütjük addig, amíg a tetejük el nem kezd picit barnulni. 


A megolvadt sajt keveredve a tojással és almával együtt remek harmóniát alkot. Vacsorára, előételnek, utóételnek vagy "csakúgyételnek" tudom ajánlani.

1 megjegyzés:

  1. De érdekes, meg sem fordult volna ez a kombináció a fejemben, pedig nagyon szeretjük a töltött gombát:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...