2012. november 11., vasárnap

Amerikai palacsinta mákos-körtés öntettel

Egyik este bekevertem a tésztát és két napig megvolt a reggelire való. Lekvárral, mézzel, mogyorókrémmel is ehető, vagy készíthetünk mellé külön öntetet is. 





Hozzávalók az alaptésztához:
1,5 evőkanál ecet
3/4 pohár tej
fél teáskanál só
1 pohár liszt
1 tojás
2 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj/olvasztott vaj
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna

A tejbe elkeverem az ecetet (20%-ost) és körülbelül 5 percig állni hagyom, míg trutymós nem lesz. A lisztet elkeverem a  sóval, sütőporral, szódabikarbónával, cukorral. A felvert tojást és olajat hozzáöntöm a tejhez, majd az egészet összedolgozom. 
A kiolajozott teflon serpenyőbe egy-egy kisebb merőkanállal mert adagot tettem. Egyszerre több is süthető, csak hagyjunk nekik elég helyet. Ebből az adagból 8-10 kisebb tenyér nagyságú palacsinta lett.
A tésztához adható reszelt citromhéj, fahéj, vaníliás cukor, mazsola, stb. 

Az öntethez készítettem fél liter tejből és egy csomag vanília ízű pudingporból pudingot. Amikor kész lett, hozzáadtam egy kis csésze mákot és egy körtét hámozva, kis kockákra vágva. Juharszirup helyett megtette most ez is :) Ha valaki tudja, honnan lehet egyébként juharszirupot szerezni, írja meg nekem, legyen oly kedves!

Az eredeti recept innen származik.

4 megjegyzés:

  1. De jó:) Ki kell próbálnom ezt az amerikai palacsintát:)Nagyon guszta.
    Nincs véletlenül egy fotód az ajándékról amit Tecának küldtél, mert tőle kértem az összefoglalóhoz, de nem küldött sajnos, és most már csak az hiányzik:) Épp most látom te is most jártál nálam:)

    VálaszTörlés
  2. Ami a juharszirupot illeti, a Fővám téri Vásárcsarnok mellett található Ázsia Boltban biztosan kapsz (nem tudom, hogy ismered-e ezt az üzletet, szerintem nagyon tetszene neked), és még láttam a Károly körúti Sparban is, de valószínűleg nagyobb élelmiszerboltokban is találhatsz. Ha gondolod, mivel elég gyakran járok arra, szívesen szerzek neked egy üveggel, és majd elküldöm a kézbesítő srácokkal... :)))

    VálaszTörlés
  3. Na, Kati kipróbáltad? Milyen lett? Le kéne ezt is írni angolul, legalább a gyakorlás kedvéért...

    Köszi a tippet Erszi! Még nem voltam ott, mostanában arra nagyon keveset járok, többnyire inkább a Lehel esik útba. Megnézzük a Tecsóba, ha nem találok, akkor igénybe venném ezt a kedves felajánlást :) a fiúk biztos odáig lesznek :)

    VálaszTörlés
  4. Még nem készítettem amerikai palacsintát, nagyon finom lehet, főleg, hogy mák is van az öntetben.:))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...