2011. szeptember 27., kedd

Körtés-mákos guba egy kis áfonyával és mandulával

A hagyományos mákos gubát szépen tovább lehet építeni, hogy kicsit több legyen benne a rost és a vitamin, bár a mák magában is megturbózza a vasállományunkat. A vörös áfonya amellett, hogy gazdag antioxidánsokban, a húgyúti fertőzéseknek is remek ellenszere. Szóval igazi csajos kaja, mondhatnánk, de azért az emberem is rendesen befalatozott belőle.
A körtét esetleg érdemes meghámozni, mert a héja puffadást okozhat. 

Hozzávalók 2 személyre:
4 szikkadt kifli
10 dkg mák
6-7 dl tej
1 körte
1 marék vörösáfonya
1 zacskó vaníliás puding 
2 evőkanál barnacukor
1-2 evőkanál mandula belekeverve és egy kicsi a tetejére
1-2 teáskanál méz

Először a vaníliás pudingot készítettem el, kicsit hígabbra, mint ahogy kéne. A kifliket karikára vágtam, a körtét kis kockákra és összekeverem őket. A híg pudinggal nyakon öntöttem, majd hozzákevertem a mákot, mandulát és a vörös áfonyát is. A tetejét mandulával díszítettem és mézet csurgattam rá. 




2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, én még sosem ettem ilyent, jó lenne megkóstólni.

    VálaszTörlés
  2. Végre, tudok kommentelni hozzád, remélem, hogy így is marad:D Imádom a mákot!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...