2011. március 7., hétfő

Zöldborsó pesztó

Ígérem nem fogok mindenből pesztót készíteni, ami növény, de borsóból muszáj volt kipróbálni. A vasárnapi ebédhez amúgy is készült zöldborsópüré, kicsit többet tettem hozzá és amint  megpuhult a borsó, ment is az aprítóba. 

Hozzávalók:
4-5 marék párolt zöldborsó
fél marék reszelt trappista
fél marék dió
fél marék sótlan földimogyoró
néhány szál petrezselyem
olívaolaj
csipet só

Ahogy nézem minden hozzávalót antropometrikus alapokon adtam meg. Hát hiába, a kezünk mindig kéznél van (mekkora mondás :), lehet vele méricskélni, még ha nem is olyan pontos. A hozzávalókat belehajigáljuk az aprítóba, jól megzümmögtetjük és készen is van. Az olívaolajhoz megint nem tudok pontos mennyiséget mondani, valahogy érzi az ember kóstolás után, hogy kell-e még bele, vagy jó így az állaga. Sajnos annyira nem érződik rajta a borsóíz, lehet, hogy azért mert mirelitből készítettem. Igazi friss zöldborsóból biztos sokkal jobb. Azért pirítóson reggelire nem volt rossz :) 

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó ötlet! Még soha nem hallottam/ olvastam borsóból pesztót, de ki fogom próbálni. Nagyon szeretem a pesztót, eddig a hagyományos bazsalikomoson kívül csak petrezselyemből csináltam.

    VálaszTörlés
  2. Én meg egyszer reteklevélből próbáltam ki, de az nekem túl erőteljes ízű volt. Ez a borsós nagyon jól hangzik, de talán, ha szárazborsóból készülne, jobban érződne az íze.

    VálaszTörlés
  3. Hát Mónika még én sem hallottam, de nem lett rossz, viszont van még mit fejlődnie :) Edith, úgy gondolod, hogy a szárazborsót beáztatom éjszakára, másnap megfőzni és annak intenzívebb az íze? Lehet, meg az is lehet, hogy megvárom az otthoni termést és abból frissen készítek, de az még soká lesz. Szóval ha sikerül valamerre fejlesztenetek a borsó pesztót, szóljatok :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...